Приветствую Вас Гость | RSS
Суббота
16.12.2017, 04:19
Главная Молитвы при общем болезненном состоянии - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Модератор форума: Ирина 
Форум » Молитвотерапия » Молитвы » Молитвы при общем болезненном состоянии (разных недугов и болезней)
Молитвы при общем болезненном состоянии
ИринаДата: Среда, 05.02.2014, 23:56 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Мастер Рэйки - Администратор
Сообщений: 1094
Статус: Вне сайта
Молитвы при общем болезненном состоянии и от разных недугов и болезней


При общем болезненном состоянии и от разных недугов и болезней читают молитвы:

  • праведному отцу Иоанну Кронштадтскому;
  • великомученику и целителю Пантелеймону;
  • Божией Матери, перед иконой Ее, именуемой "Скоропослушница";
  • Божией Матери, перед иконой Ее, именуемой "Всех скорбящих Радость ;
  • Архистратигу Михаилу;
  • архангелу Гавриилу;
  • блаженной Ксении Петербургской;
  • святителю Спиридону, епископу Тримифунтскому;
  • преподобному Серафиму Саровскому;
  • преподобному Сампсону странноприимцу;
  • преподобному Иову Почаевскому;
  • блаженной старице Матроне;
  • мученице Параскеве;
  • мученику Трифону ;
  • святителю Николаю, архиепископу Мирликийскому;
  • преподобному Агапиту Печерскому, врачу безмездному;
  • преподобному Дамиану Печерскому пресвитеру, целебнику;
  • преподобному Пимену Многоболезненному;
  • мученику Диомиду врачу;
  • мученикам Фотию и Аниките;
  • бессребенникам Киру и Иоанну;
  • великомученице Варваре;
  • мученику Фалалею и др.





Молитва на всякую немощь
   "Владыко Вседержителю, врачу душ и телес, смиряяй и возно-сяй, наказуяй и паки изцеляяй, брата нашего (имя) немощесвующа посети милостию Твоею, простри мышцу Твою, исполнену изцеления и врачбы, и изцели его, возставляй от одра и немощи, запрети духу немощи, остави от него всяку язву, всяку болезнь, всяку рану, всяку огневицу и трясавицу. И аще есть в нем согрешение или беззаконие, ослаби, остави, прости, Твоего ради человеколюбия".



Молитва в болезни
   "Господи Боже, Владыко жизни моей, Ты по благости Твоей сказал: не хочу смерти грешника, но чтоб он обратился и жив был. Я знаю, что эта болезнь, которою я страдаю, есть наказание Твое за мои грехи и беззакония; знаю, что по делам моим я заслужил тягчайшее наказание, но, Человеколюбче, поступай со мною не по злобе моей, а по беспредельному милосердию Твоему. Не пожелай смерти моей, но дай мне силы, чтобы я терпеливо сносил болезнь, как заслуженное мною испытание, и по исцелении от нее обратился всем сердцем, всею душоюи всеми моими чувствами кТебе, Господу Богу, Создателю моему, и жив был для исполнения святых Твоих заповедей, для спокойствия моих родных и для моего благополучия. Аминь".



Молитва болящей
   "Господи, видишь Ты мою болезнь. Ты знаешь, как я грешна и немощна; помоги мне терпеть и благодарить Твою Благость. Господи, сотвори, чтобы болезнь эта была в очищение многих моих грехов. Владыко Господи, я в руках Твоих, помилуй меня по воле Твоей и, если мне полезно, исцели меня вскоре. Достойное по делам моим приемлю; помяни мя, Господи, во Царствии Твоем! Слава Богу за все!"


Молитва Архистратигу Михаилу
   "О, грозный воеводо небесных Сил, предстателю всех у Престола Владыки Христа, хранителю твердый всем человеком и мудрый оружниче, крепкий воеводо небеснаго Царя! Помилуй, мя грешнаго, требующаго твоего заступления, сохрани мя от всех видимых и невидимых враг, паче же подкрепи от ужаса смертнаго и от смущения диавольскаго, и сподоби мя непостыдно предстати Создателю нашему в час Страшнаго и Праведнаго Суда Его.
О, всесвятый великий Михаиле архистратиже! Не презри мене, грешнаго, молящагося тебе о помощи и заступлении твоем в веце сем и в будущем, но сподоби мя тамо купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь".



Молитва святителю Спиридону чудотворцу, епископу Тримифунтскому
   "О, великий и пречудный святителю Христов и чудотворче Спиридоне, Керкирская похвал о, всея вселенныя светильниче пресветлый, теплый к Богу молитвенниче и всем к тебе прибегающим и с верою молящимся скоропредстательный заступниче! Ты веру православную на Никейстем Соборе посредеотцев преславно изъяснил еси, ты единство Святыя Троицы чудесною силою показал еси и еретики до конца посрамил еси. Услыши, святителю Христов, нас, грешных, молящихся тебе, и сильным твоим предстательством у Господа избави нас от всякаго злаго обстояния: от глада, потопа, огня и смертоносныя язвы. Ты бо во временней жизни своей от всех сих бедствий избавлял еси люди твоя: от нашествия Агарян и от глада страну твою сохранил еси, царя от неисцельнаго недуга избавил еси и многая грешники к покаянию привел еси, за святость же жития твоего ангелы невидимо в церкви поющия и сослужащия тебе имел еси. Сице убо прослави тебе, вернаго раба Своего, Владыка Христос, яко и вся тайная человеческая деяния дарова тебе разумети, живущия же неправедно обличати. Многим, в скудости и недостаточестве живущим, ты усердно помогал еси, люди убогия изобильно во время глада напитал еси, и иная многая знамения силою в тебе живущаго Духа Божия сотворил еси. Сице и нас не оста-ви, святителю Христов, поминай нас, чад своих, у Престола Вседержителя, и умоли Господа, да подаст многих наших грехов прощение, безбедное и мирное житие да дарует нам, кончины же живота непостыдныя и мирныя и блаженства вечнаго в будущем веце сподобит нас, да непрестанно возсылаем славу и благодарение Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь". 


Молитвы великомученику и целителю Пантелеймону
   "О, святый великомучениче и целителю Пантелеймоне, Бога милостиваго подражателю! Призри благосердием и услыши нас, грешных, пред святою твоею иконою усердие молящихся, испроси нам у Господа Бога, Емуже со ангелы предстоиши на небеси, оставление грехов и прегрешений наших: исцели болезни душевныя и телесныя рабов Божиих ныне поминаемых, зде предстоящих и всех христиан православных, ко твоему заступлению притекающих: се бо, грех наших ради, люте одержими есмы многими недуги и не имамы помощи и утешения: к тебе же прибегаем, яко дадеся ти благодать молитися за ны и целити всяк недуг и всяку болезнь: даруй убо всем нам святыми молитвами твоими здравие и благомощие души и тела, преспеяние веры и благочестия и вся к житию временному и ко спасению потребная, яко да сподобившеся тобою великих и богатых милостей, прославим тя и подателя всех благ, дивнаго во святых Бога нашего, Отца и Сына и Святаго Духа, во веки веков. Аминь". 


Молитвы целителю Пантелеймону
   "О! Великий Христов угодниче и преславный целебниче великомучениче Пантелеймоне. Душою на небеси Престолу Божию предстояй и трипостныя Его славы наслаждайся, телом же и ликом святым на земли в божественных храмах почивай и данною ти свыше благодатию различный источай чудеса. Призри милостивым Твоим оком на предстоящия люди и честней Твоей иконе умилью молящийся и просяще от Тебе целебныя помощи и заступления, простри ко Господу Богу нашему теплыя свои молитвы и испроси душам нашим отставления согрешений. Себе мы за беззакония наша не смеюща вознести очей наших к высоте небесной, ниже вознести глас молебный к Его в Божестве непреступней славе, сердцем сокрушенным и духом смиренным Тебе ходатая милостиво ко Владычице и молитвенника за ны грешныя призываем. Яко Ты принял еси благодать от него недуги отгоняти и страсти исцеляти, Тебе убо просим не призри нас недостойных молящихся Тебе и Твоея помощи требующих; буди нам в печалях утешителе, в недугах лютых страждущим врач, напудствующим скорый покровитель, очесам негодующим прозрение датель, с сущим и младенцам, в скорбях готовейший предстатель и исцелитель, исходатайствуй всем, вся ко спасению полезная яко да Твоими ко Господу Богу молитвами благодать и милость прославим всех благих источника и Дароподателя Бога Единого в Троице Святой Славимого Отца и Сына и Святого Духа ныне и присно и во веки веков. Аминь". 

 
Молитвы великомученику и целителю Пантелеймону от лица болящего читаемая
    "О, великий угодниче Христов, страстотерпче и врачу многомилостивый Пантелеймоне! Умилосердися надо мною, грешным рабом, услыши стенание и вопль мой, умилостиви Небеснаго, Верховнаго Врача душ и телес наших, Христа Бога нашего, да дарует ми исцеление от недуга, мя гнетущаго. Приими недостойное моление грешнейшаго паче всех человек. Посети мя благодатным посещением. Не возгнушайся греховных язв моих, помажи их елеем милости твоея и исцели мя; да здрав сый душею и телом, остаток дней моих, благодатию Божиею, возмогу провести в покаянии и угождении Богу и сподоблюся восприяти благий конец жития моего. Ей, угодниче Божий! Умоли Христа Бога, да предстательством твоим дарует здравие телу моему и спасение души моей. Аминь".

Молитва преподобному Сампсону Странноприимцу
   "О теплый молитвинниче, благостный отче, преподобие Сэмпсоне! Моли Бога о мне, грешнем, и низпосли от Всеблагаго Владыки помощь ми и избавление, привременна бо есть жизнь моя и исполнена труда, скорбей и болезней. Укрепи сердце мое, да возмогу понести тяготу мою, и не попусти, да превозмогут искушения многая моя малыя силы, но споспешествуй мне заступлением твоим и посреде обстояний и бед управи путь мой в Царство Небесное да славлю прославльшагося в тебе Господа во веки. Аминь".



Молитвы блаженной Матроне
   "О блаженная мати Матроно, усльшш и приими ныне нас, грешных, молящихся тебе, навыкшая во всем житии твоем приимати и выслушивати всех страждущих и скорбящих, с верою и надеждою к твоему заступлению и помощи прибегающих, скорое поможение и чудесное исцеление всем подавающи; да не оскудеет и ныне милосердие твое к нам, недостойным,, мятущимся в многосуетнем мире сем и нигдеже обретающим утешения и сострадания в скорбех душевных и помощи в болезнех телесных: исцели болезни наша, избави от искушений и мучительства диаволя, страстно воюющаго, помози донести житейский свой крест, снести вся тяготы жития и не потеряти в нем образ Божий, веру Православную до конца дней наших сохраните, упование и надежду на Бога крепкую имети и нелицемерную любовь к ближним; помози нам по отшествии из жития сего достигнута Царствия Небеснаго со всеми угодившими Богу, прославляюще милосердие и благость Отца Небеснаго, в Троице славимаго, Отца и Сынаи Святаго Духа, во веки веков. Аминь". 

Молитвы блаженной Матроне
   "О блаженная мати Матроно, душею на Небеси пред Престолом Божиим предстоящая, телом же на земли почивающая и данною ти свыше благодатию различная чудеса источающая! Призри ныне милостивным твоим оком на ны, грешныя, в скорбех, болезнех и греховных искушениих дни своя иждивающия. Утеши ны, отчаянныя, исцели недуги наша лютыя, от Бога нам по грехом нашим попущаемыя, избави нас от многих бед и обстояний, умоли Господа нашего Иисуса Христа простити нам вся наша согрешения, беззакония и грехопадения, имиже мы от юности нашея даже до настоящаго дне и часа согрешихом, да твоими молитвами полу-чивше благодать и велию милость, прославим в Троице Единаго Бога, Отца и Сына и Святого Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь".



eto-irina@yandex.ru skype: irina-reiki
 
Форум » Молитвотерапия » Молитвы » Молитвы при общем болезненном состоянии (разных недугов и болезней)
Страница 1 из 11
Поиск:

www.celitelstvo.su ©2008 - 2017

Размещение материалов с данного сайта ЗАПРЕЩЕНО без активной ссылки на наш сайт в каждом скопированном материале

LightRay Яндекс.Метрика
Эзотерический портал Живое Знание - место духовного развития и обмена Новым Знанием.